måndag 13 september 2010

Utförsäkrad och döende: Nya Moderaternas Sverige

Vi östgötar kan idag läsa i Corren, pappersupplagan, om Maria. Hon är döende i cancer. Hon går i behandling men den hjälper henne bara tillfälligt och den påverkar henne starkt. Hon kommer att dö av sin sjukdom. Maria har dock varit sjuk för många dagar. Enligt de nya sjukförsäkringsreglerna som den borgerliga regeringen beslutat om ska hon vara frisk och rehabiliterad nu. Problemet är att Maria aldrig kommer att bli frisk. Hon kommer dö av sin sjukdom.
Maria kan inte heller arbeta. Hon har inte någon förmögenhet på banken. Hon har arbetat inom äldreomsorgen. Så den sista tiden i livet måste hon söka socialbidrag för att kunna betala hyra, mat och räkningar.

Vad skall vi ha sjukförsäkingen till? För att ge oss en trygg inkomst vid sjukdom, kan man tycka. Den borgerliga alliansens förändring av sjukreglerna har satt en gräns för hur länge man får vara sjuk. Det är inte det Sverige jag vill leva i.

Regeringen skyller förstås som alltid på försäkringskassans tjänstemän. Men fallen har varit alltför många nu, det är allt för uppenbart att det inte är tjänstemännen det är fel på. Det är politiken. Om man vill ha ett tryggt och anständigt Sverige.

Rösta grönt för ett varmare Sverige utan klimatförändringar!

Andra som har bloggat om detta är: intressant, ab, emil broberg, rgr ö-götland, Mats J

Inga kommentarer: